Ledenvergadering 2022

De hengelaarsvereniging “Ontspanning” Vaassen Epe hield op dinsdag 19 april haar algemene ledenvergadering in het Koetshuis in Vaassen. De vergadering werd weer zoals het de laatste jaren de gewoonte is door veel leden bezocht. Voorzitter Jan Schepers sprak bij het welkom daar zijn vreugde over uit.

Diverse onderwerpen kwamen aan de orde. De gebruikelijke jaarverslagen van de secretaris, penningmeester en wedstrijdcommissie worden nog steeds in de traditie voorgelezen. Hierop kwamen uit de vergadering geen op- of aanmerkingen. Met betrekking tot het eigen viswater van “Ontspanning” waren afgelopen jaar geen noemenswaardige ontwikkelingen. Er worden hier geen werkzaamheden meer uitgevoerd en er kan ongehinderd worden gevist.

Ondanks dat de jeugdcursus als gevolg van Corona geen doorgang kon vinden in 2021, werd de jeugdcompetitie gelukkig wel gehouden en was er genoeg belangstelling. Over de vier georganiseerde wedstrijden deden er dit jaar totaal 13 deelnemers mee.

Tijdens de vergadering werd penningmeester Rinie Berkhoff in het zonnetje gezet vanwege zijn vijfentwintigjarig jubileum. Erelid Jaap Dreef mocht Rinie hiervoor namens Sportvisserij Oost Nederland een mooie speld overhandigen.

De jaarvergadering wordt ook gebruikt om de bekers uit te reiken van de viscompetitie 2021. Voorzitter Jan Schepers en Albert Bosman handelden dit af. Vanwege het vervallen van een groot aantal wedstrijden van de zomercompetitie waren er enkel bekers voor de herfstcup.

 

Herfstcup:

1. J. Pelgrim met 166 punten.

2. A. Zweers met 164 punten.

3. H.J. de Wilde met 160 punten.

 

De grootste vis werd in 2021 gevangen door A. Zweers. Tijdens de Herfstcup ving hij een vis van 63 cm lang.

De bestuursverkiezing werd afgehandeld. Secretaris Gerrit Peters was volgens schema aftredend. Hij stelde zich niet herkiesbaar waardoor het bestuur van HVO nu nog uit 3 personen bestaat, te weten: Voorzitter: Jan Schepers , Penningmeester: Rinie Berkhoff. Secretariaat: Rinie Berkhoff Wedstrijdsecretaris: Albert Bosman

Jeugdwedstrijden 2022

Met het afschaffen van alle Coronaregels kunnen ook de jeugdwedstrijden van HVO weer doorgaan. Deze wedstrijden worden op dinsdag 7 juni en de maandagen 13 juni, 20 juni en 27 juni gevist bij de Cannenburgh in Vaassen. Er wordt op deze maandagen van 19:00 tot 20:30 gevist in de Beukenhaag vijver.

Zoals gebruikelijk bij de jeugdwedstrijden zijn er elke wedstrijd prijzen voor de eerste 3 deelnemers en is er bij de afsluiting een prijs voor iedereen die aan de competitie heeft deelgenomen.

Wijziging verkooppunten visvergunningen

Na het wegvallen van de Welkoop als het adres waar onze vergunningen en dagkaarten te verkrijgen waren, zijn we blij dat we Koffie-en Theehuys 'De Korenmolen' bereid gevonden hebben om in 2019 deze verkoop op zich te nemen.


Onze vergunningen zijn nu te verkrijgen bij de volgende verkooppunten:

  • Koffie-en Theehuys 'De Korenmolen', Jan Mulderstraat 18
  • Dier All-In, Stationsstraat 7 Epe
  • De Pelgrim hengelsport, Curacao 18 Apeldoorn
  • Online op www.vispas.nl

Voor dagkaarten om te kunnen vissen bij kasteel de Cannenburgh kunt u terecht bij Koffie-en Theehuys 'De Korenmolen'.