Wijziging wedstrijdkalender

In verband met het niet bereikbaar zijn van het vaste wedstrijd parcours bij het Olster veer, zijn de eerste wedstrijden voor de senioren en de koppelwestrijd verplaatst naar het defensieterrein in Welsum.

Wedstrijdkalender senioren 2019
20-04 7:30 - 11:30 Defensieterrein Welsum
04-05 7:30 - 11:30 Defensieterrein Welsum
18-05 7:30 - 11:30 Defensieterrein Welsum
26-05 7:30 - 11:30 Defensieterrein Welsum
22-06 7:30 - 11:30 Defensieterrein Welsum
06-07 7:30 - 11:30 Defensieterrein Welsum
20-07 7:30 - 11:30 Olster Veer
03-08 7:30 - 11:30 Olster Veer
17-08 7:30 - 11:00 Olster Veer
Koppelwedstrijden 2019
25-05 7:30 - 11:30 Defensieterrein Welsum
Wijziging verkooppunten visvergunningen

Na het wegvallen van de Welkoop als het adres waar onze vergunningen en dagkaarten te verkrijgen waren, zijn we blij dat we Koffie-en Theehuys 'De Korenmolen' bereid gevonden hebben om in 2019 deze verkoop op zich te nemen.


Onze vergunningen zijn nu te verkrijgen bij de volgende verkooppunten:

 • Koffie-en Theehuys 'De Korenmolen', Jan Mulderstraat 18
 • Dier All-In, Stationsstraat 7 Epe
 • De Pelgrim hengelsport, Curacao 18 Apeldoorn
 • Online op www.vispas.nl

Voor dagkaarten om te kunnen vissen bij kasteel de Cannenburgh kunt u terecht bij Koffie-en Theehuys 'De Korenmolen'.

Afsluiting seniorencompetitie hengelaarsvereniging "Ontspanning"

Zaterdag 18 augustus werd de laatste wedstrijd van de seniorencompetitie van hengelaarsvereniging ‘Onstspanning’ gevist aan de IJssel bij Welsum. Een verandering ten opzichte van afgelopen jaren was, dat er dit jaar ook een aantal wedstrijden gevist is in de NUG-geul waarop HVO begin dit jaar de visrechten heeft kunnen huren. Ook hier bleek het prima vissen te zijn en werd over het algemeen goed gevangen door de deelnemers.

Tijdens deze laatste wedstrijd werd er door de deelnemers goed gevangen. Met een gezamenlijk gewicht van ruim 70 kilo wisten alle deelnemers deze laatste dag vis te vangen. Na de wedstrijd werden in dorpshuis ‘de Bongerd’ , onder het genot van een gehaktbal en wat te drinken, de prijzen uitgereikt. De A-poule werd gewonnen door J. Pelgrim met 174 punten. Tweede werd D. de Wilde met 162 punten en de derde plaats ging met 162 punten naar M. Berkhoff. Dhr. Berkhoff wist net zoveel punten te behalen, maar ving over de gehele competitie 9kg minder vis dan dhr. de Wilde. In de B-poule werd A. Braakman eerste met 166 punten. Tweede werd J. Dollenkamp met 160 punten en derde werd G. Fredriks met 157 punten.

We hopen natuurlijk iedereen weer terug te zien bij het begin van de herfstcup. De eerste van de 7 wedstrijden hiervan zullen op 9 en 23 september van 7:30 tot 11:30 worden gevist bij het Olsterveer.

 

Jaarvergadering hengelaarsvereniging “Ontspanning”

De hengelaarsvereniging “Ontspanning” Vaassen Epe hield op dinsdag 13 maart haar algemene ledenvergadering in het Koetshuis in Vaassen. De vergadering werd weer zoals het de laatste jaren de gewoonte is door veel leden bezocht. Voorzitter Jan van Werven sprak bij het welkom daar zijn vreugde over uit.

Diverse onderwerpen kwamen aan de orde. De gebruikelijke jaarverslagen van de secretaris, penningmeester en wedstrijdcommissie worden nog steeds in de traditie voorgelezen. Hierop kwamen uit de vergadering geen op- of aanmerkingen.

Het eigen viswater van “Ontspanning” staat meestal centraal tijdens de ledenvergadering, zo ook dit jaar. Nu de werkzaamheden aan de IJssel zijn afgerond heeft HVO na overleg met Staatsbosbeheer de visrechten op de NUG geul aan weerszijden van de veerweg in Welsum kunnen huren. Hiermee zijn de visrechten op de, door graafwerkzaamheden onbereikbaar geworden, Hoge Waard komen te vervallen.

Net als in het voorgaande jaar is HVO in 2017 doorgegaan met de verkoop van dagkaarten voor het vissen in de vijvers van de Cannenburgh. Deze dagkaarten zijn ook in 2018 weer  te koop bij de Welkoop in Vaassen en zijn hoofdzakelijk bestemd voor vakantiegangers.

De jaarvergadering wordt ook gebruikt om de bekers uit te reiken van de viscompetitie 2017. Voorzitter Jan van Werven en Maarten Vos handelden dit af.

PRIJSWINNAARS:

Poule A:

 1. Huisman met 166 punten.
 2. Berkhoff met 161 punten.
 3. Pelgrim met 161 punten.

Poule B:

 1. Borghoff met 172 punten.
 2. de Wilde met 166 punten.
 3. Krol met 160 punten.

Herfstcup:

 1. de Wilde met 140 punten.
 2. de Wilde met 140 punten.
 3. Bosman met 134 punten.

De grootste vis werd in 2017 gevangen door Jan Pelgrim. Een brasem van 58 cm lang en maar liefst 2,5kg zwaar.

De bestuursverkiezing werden afgehandeld. Bestuurslid  Jan Schepers, wegens omstandigheden helaas zelf niet aanwezig,  was  volgens schema aftredend. Hij stelde zich herkiesbaar en werd door de aanwezigen bij acclamatie herkozen. Speciale aandacht was er voor voorzitter Jan van Werven, die na 31 jaar bestuurslid te zijn geweest, afredend was en zich niet herkiesbaar had gesteld. Na een warm woord van Jaap Dreef mocht Jan een herinnering aan zijn lange tijd in het bestuur ontvangen en heeft de vergadering besloten om hem te benoemen tot erelid van HVO.

Met het afscheid van Jan van Werven bestaat het bestuur van HVO nog slechts uit vier personen en blijkt het moeilijk te zijn om vers bloed binnen het bestuur te krijgen. Ben je benieuwd wat het is om deel te nemen in het bestuur en wil je een keer een bestuursvergadering bijwonen, dan kan dit!

 Het bestuur van HVO bestaat thans uit:

Waarnemend voorzitter: Jan Schepers , Penningmeester: Rinie Berkhoff. Secretariaat: Rinie Berkhoff en Gerrit Peters,  Wedstrijdsecretaris en jeugdzaken: Jan Schepers, Bestuurslid (o.a. Jeugdzaken): Maarten Vos.

Uitzetting vijvers de Cannenburgh

Op zaterdag 25 februari is door Hengelaarsvereniging ‘Ontspanning’ Vaassen-Epe vis uitgezet op de vijvers van kasteel de Cannenburgh. Na evaluatie van de vangsten tijdens de gehouden jeugdwedstrijden en het ontvangen van geluiden over slechte vangsten van de vissers die regelmatig bij het park vissen, werd in 2016 besloten om over te gaan tot het uitzetten van vis.

Met de benodigde toestemming van Geldersch Landschap & Kastelen op zak was het begin vorig jaar helaas niet mogelijk om de gewenste vis te verkrijgen zodat een jaar gewacht moest worden. Gelukkig was dit jaar de gewenste vis wel leverbaar zodat er op alle vijvers een uitzetting van mooie voorns van 15 tot 25 cm en karpertjes met een gewicht van 400 tot 800 gram kon plaatsvinden.

Wij hopen op deze manier voor een mooie aanvulling van de visstand gezorgd te hebben waardoor het ook voor de jeugd weer aantrekkelijk wordt om bij de Cannenburgh te vissen en er door de vastestok vissers ook regelmatig kleine karper gevangen kan worden.